Wednesday, January 31, 2007

Ice Lance

Tegnap zárójelben megjegyeztem, imádom az IL-t. Nos valójában az imádom szó nem képes kifejezni, mit is érzek az új kedvencem iránt. Minden frostmage álma vált valóra ezzel a spellel. Ám mielőtt abszúrd nyáladzásba torkolna a dolog, lássuk a puszta tényeket. 127 manárt lövöm a 174-202-őt sebző instant(!) spellt, amely befagyott célpontok ellen triplán (!!) üt, s mellesleg nincs rajta cooldown (!!!). Mi ez ha nem imba, kedves magetársaim. Annak, aki még ezután sem tudná elképzelni mire jó az ice lance, hadd mondjak egy példát. Egy teszemazt frost novával lefagyasztott mobba azonnal beleszalad egy 1.5k feletti crit, s még abban a szekundumban castolom a másodikat. Majd a harmadikat, stb.. Egy szempillantás alatt halott a dög. És ez még csak egy hétköznapi felhasználása volt a spellnek, ám vannak ennél sokkal vicesebb dolgok is. PvP. Jómagam ugyan elég ritkán szoktam ilyesmire vetemedni, de azért el tudom képzelni, mit fogok csinálni, ha egyszer úgy igazán ki akarom majd élvezni az arénát. Sheep, frostbolt, PoM, frostbolt, (ha kell akkor improved CS) frost nova(csak ha nem proccolt a frostbite ), ice lance, ice lance, ice lance. Ha ezek között csak egy-két critical akad, a delikvens igen kevés HP-ban( pl. nullában) érkezik el a harc azon részéhez, ahol megpróbálhat ártani nekünk. És ekkor még nem használtunk sem ice blockot, sem blinket. Hmm, nyami. Persze tudom, hogy amit így elképzelünk, a legritkább esetben valósul csak meg a gyakorlatban, de a terv akkor is jó, s az ice lance-nek akadnak még egyébb kiváló felhasználási módszerei is. Védekezésre is kiváló, mostantól a hátrálás nem csak a megfutamodásról, hanem a DPSről is szólhat. Íme még egy példa: Eretnek, egy feral druid meg én Nagrandban nekiugrottunk Demos, Overseer of Hate-nek. Két bajtársam úgy döntött, a büszkeség többet ér holmi győzelemnél, ennek szellemében basztak gyógyítani egymást. Széppen el is hullottak annak rendje és módja szerint, mi meg ottmaradtunk hárman. 15-16k leverni való HP, én meg az Ice Lance. Bevallom, mi győztünk. A taktika roppant egyszerű volt: ugrabugra hátra, közben a démon szúrása IL-el. Piece of cake. Ugyanez működött a felvadult Tusker ellen is, sőt mikor szólóban próbáltam felderíteni Old Hillsbrad Foothillst ott is bevállt a menekülünk-kellő távolságból visszalövöldözgetünk kombó. 4844 xp/kopf. Lol (természetesen restedként).
Azt hiszem ennél több szót kár pazarolni erre a témára. Ice Lance Rulez! Adná az ég, hogy örökre így maradjon, de félek, hamarosan nerf lesz ennek a vége. Brühühü.

7 comments:

Unknown said...

Hat az okos druid nem vette a lapot hogyha letauntolom rola akkor azt varnam hogy kiosszon egy ket hotot :). Amugy meg holy lancet a palaknak :).

koac said...

Holy lance? Hahaha. Ne is álmodj róla nagyfiú.

Unknown said...

Vagy legalabb Holy Thunderforce-ot :)

koac said...
This comment has been removed by the author.
koac said...

Na, én nem bánom ha kaptok Holy Thunderforce-ot, de csakis abban az esetben, ha a WoW összes paladinon kívűli élőlénye (lásd mobok, többi kaszt, critterek) kapnak egy immune to Holy Thunderforce abilitit. Egyébként meg, mit ér a Holy Thunderforce mondjuk egy Emerald Sword nélkül. :)

Unknown said...

Most hogy mar van szarnyacskam, elegedett vagyok ^^. Csak az a baj hogy behuzza a forbereanceot, igy ha eltolom egy csataban, akkor 1 percig nincs bubi. El tudod kepzelni hanyszor haltam meg emiatt. Az ember a szokasos idoben tolna a bubi bandage kombot multipullnal, aztan hiaba nyomkodja a gombot :) Meg kell meg ezt szokni.

koac said...

Hogy el tudom e képzelni ahogy meghalsz? Nem akarlak megijeszteni, de minden éjszaka erről álmodom. :) Ne rinyálj!