Monday, November 20, 2006

Amikor lehull az álarc

Habár az utóbbi hónapokban többször is felmerült a Teamspeak használatának lehetősége a Maieven belül, végül egészen múlt hét vasárnapig kellett várni a jeles pillanatra mikoris néhányan összegyűltünk és hallhattuk egymást élő szóban is, nem csak a már jól bevált wowos channeleken keresztül. Ezáltal elérkezett az igazság pillanata, nem lehetett tovább bujkálni a karakterek álcája mögött.
Jómagam mindig is kiváncsi voltam, vajh milyen emberek ülhetnek a többi képernyő mögött, úgyhogy abszolút örömmel fogadtam Libralix meghívását a teamspeak szerverére. A jeles alkalom apropóját egyébként a hunter class leaderünk, Leramus filmjének forgatása adta. A filmmel kapcsolatban nem ringatom magam illúziókba - szerintem pocsék lesz - , ám a TS dolog egész jól sült el. Ugyan csak néhányan voltunk ott, azt a kevés embert igazán jó volt kicsit jobban is megismerni. Az ember ugye akarva-akaratlanul is elképzel egy-egy valóságos embert minden karakter mögé, aztán persze roppant tanulságos tud lenni, ahogy ez a magunkban szépen felépített kép, hogyan dől össze, legtöbbször az illető első szavának hallatára. Volt is meglepetés bőven.
Először persze nekem sikerült ledöbbentenem a nagyérdeműt, mikor az általuk Iceddawn mögé vizionált csengő leánycsicsergés helyett, az én kellemesen búgó, mély tónusú hangomat hallhatták. (lol) Aztán persze én is átéltem egy-két csalódást, pozitívat és negatívat is egyaránt. Ebből is látszik, az előítéletek könnyen tévútra vihetik az embert. Hiszen bár a játékon belüli viselkedés sokszor azért árulkodó, a valóság a legtöbb esetben teljesen más.
A legnagyobb különbség egyébként a várt és a kapott eredmény között Libarixnál és Leramusnál volt. Előbbinek a viselkedése a játék folyamán abszolút irritált. Folyton beleszólt mindenbe, s bár épp csak visszatért a Maievbe, rögtön úgy viselkedett, mintha ő lenne a király, és minden mondata után az az érzés fogott el, hogy ez az ember bármit megtesz azért, hogy valahogyan visszaszerezze a hatalmát. Próbált viszályt szítani a fórumon a vezetők között, legalábbis mindig ő volt az, akinek különbözött a véleménye a többiekétől. Ezek alapján úgy gondoltam, hogy valami kis idióta bugris lehet az életben, ehhez képest mikor váltottunk pár szót sokkal inkább az jött le, hogy elég jó srác. Svéd révén remek az angolja, és mindenkivel teljesen korrekt. Legalábbis azokkal, akik vele szemben is korrektül viselkednek. Mi persze így tettünk, és ennek hatására sokkal jobb a viszony közöttünk, mint annak előtte. Azóta már lement 2 MC, melyek alatt szintén Ts-t használtunk, és a magam részéről úgy vélem, abszolút jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Kikérjük egymás véleményét, és segítünk is a másiknak, ha úgy hozza szükség.
Ezzel szemben Leramus, egy teljesen másik eset. Ő a játékban leginkább olyan kis bénának tűnik. Bár ő a vadászok vezetője, sebzésben mindig messze elmarad a többiektől. Sokat kritizál, s néha vannak ugyan jó ötletei, sokszor olyan hajmeresztő hülyeséggel áll elő, amiből azt hinné az ember, hogy valami 10 éves félnótás kölyökkel beszél. (A kedvencem a priestek használjanak Smiteot Ragnaros ellen, mert az majd nagyon sokat segít a DPS-ünkön -> lmao.) Ezek alapján - bár tudtam, hogy 30 fölött van - nem is igazán tudtam, hogy mit várjak tőle, de az első megszólalása azonnal a földhöz csapott. Ha le kéne írni a hangját a legjobban talán így jellemezhetném: vén, kéjenc pederaszta. Ha pedofil papokról forgatnék filmet, biztosan őt kérném fel az egyik főszerepre. Életemben nem hallottam még ilyen mézes-mázos hangot. Bár eleinte nagyon idegesítő volt, mára inkább a vicces kategóriába sorolnám. Mert ugye, nem csak az számít, hogyan mondunk valamit, hanem az is, hogy mit mondunk. És bár ez a nyáladzás továbbra sem szimpatikus, a tartalom egész normális, úgyhogy tulajdonképpen vele sincs komoly baj.
Sőt, baj igazából csak egy emberrel van, s ő nem más, mint Rednass. Nos benne nem kellett csalódnunk. Alapvetően is ő a csapatunk legidegesítőbb tagja. Mindenkit zavar a folytonos idióta szövegelése a játék közben (Bár ő RP-zésnek nevezi. Haha. Két emote váltogatása, meg néhány "i love you" spammolása a női karakterek felé még nem szerepjáték.), s egyéb problémák is felmerülnek vele kapcsolatban. (AFK ha meghal, hazudik stb..) Néhány héttel ezelőtt épphogycsak megúszta a kirúgást, de sajnos mi, jófejek adtunk neki még egy utolsó esélyt hátha megváltozik. Erre most élő szóban hecceli a népet. Persze tudom, fiatal még, hiszen alig múlt 18, de akkor is érezhetné mikor kell befogni a száját. Ha a leaderek épp nem beszélnek, ő egyfolytában hülyeségeket kezd pofázni, ráadásul olyan tört angolsággal (belga a szentem), hogy azt bizony talán még a legelvakultabb nyelvészek sem értenék. Szerencsére problem solved. A következő raiden már csak hallgatni lesz jogosultsága. Hallelujah!
Most, hogy így végiggondolok az imént leírtakon, akár azt is gondolhatnám, hogy ennek nincs sok értelme, pedig igen is van. Ez a post azért született, hogy a későbbiekben legyen egy viszonyítási alap. Ki tudja, egyszer talán revidiálom az álláspontomat a srácokkal kapcsolatban. Bár ami például Rednasst illeti, kötve hiszem.
Pár szó még a teamspeakről, csak úgy általában. Én nagyon jól ötletnek tartom a használatát. Sokat segít a vezetőknek, megbeszélni egy-két fontos kérdést. Vészhelyzet esetén is könnyebb élő szóban szólni a másikhoz, mintsem gépelésbe kezdeni. S, bár nem tettük kötelezővé a használatát, a class leaderek mind, az officerek majdnem mind ott vannak a szerveren, úgyhogy minden lehetőség adva van a további fejlődéshez. Az meg, hogy angol anyanyelvűeknek osztom az ukázt angolul már csak hab a tortán.
ui.: Caledon's scottish accent rules!

No comments: