Wednesday, December 06, 2006

Patch Day

Nahát, nahát. Ilyen is van. Ez bizony a wowos társadalom által legjobban várt, és egyben a legkevésbé szeretett nap. Ilyenkor azt hiszem minden játékosban kettős érzések mocorognak. Először is mindig piszok jó érzés, hogy valami új, eddig nem létező dolog kerül a játékba, másrészről viszont fel lehet készülni az órákig meg sem moccanó szerverekre, na meg a patchet követő napokra-hetekre amikor az addig remekül működő addonjaink elfelejtik mit is kell csinálniuk, mi meg úgy boldogulunk nélkülük, ahogy tudunk.
Minden eddigi megállapítás hatványozottabban igaz a mai napra, illetve az új, 2.01-es patchre. Újdonságban nem lesz hiány, hiszen ez a modifikáció már a januárban érkező Burning Crusadet készíti elő. Sok szempontból gyökeresen átformálja majd a játékot. Először is bevezetik az új talent fákat, úgyhogy ma este már mindenki új kiosztással próbálhatja majd öldösni a mobokat. A PvP rendszer is átalakul elég rendesen: ma lesz az Aréna első napja, ugyanakkor a PvP rangoknak búcsút inthetünk. S ezeken felül is lesz még megannyi újdonság. Nem is szeretném ezzekkel szaporítani a szót, az eddigi példák is csupán arra szolgáltak, hogy valami megmaradjon az emlékezetemben a 2.01-es patch ujdonságaiból. Ha majd hosszú idő távlatából visszatekintek erre a napra, tudni fogom, mit is hozott számunkra a 2006-os Mikulás. Amikor majd rutinná válik az arénázás, és a többi ma még még felfedezetlen újítás, jó lesz felidézni, hogy bizony, nem mindig volt ez így. Abba is érdemes belegondolni, hogy például ha egy játékos csupán ma kezd el wowozni, annak az időjárás semmi különleges vonzerővel nem bír majd, szemben velünk, akik az esőt és társait egy újabb patch formájában éltük meg. Olyan már sohasem lesz, hogy egy kósza bekiabálás mozgásra készteti teljes Ironforge-ot, miszerint Dun Moroghban esik a hó. Úgyhogy minden kétséget kizáróan kijelenthetem, hogy ez a post egy kordokumentum! (Ajvé!)
Persze, ahogy már említettem a sok jó magával hoz egy kevés rosszat is természetesen. Bele sem merek gondolni, hogy mikor indulnak ma be a szerverek. A 13 órai indítás jelen pillanatban kissé viccesnek tűnik. Legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján. De legyen úgy. Én szurkolok a Blizzardéknak. Leginkább persze önös érdekből. :) Másrészt viszont ha be is indul a játék, ott lesz még az addon probléma. Egy átlagos patch is simán hazavágta a modjaink nagy részét, elképzelni is nehéz, hogy ez a mai "nagygenerál" mit fog tenni a kicsikéinkkel. S, jelen esetben nem csak arról van szó, hogy az addonjaink nagy része frissítésre szorul majd, hanem mától örökre búcsút mondhatunk majd a Decursivenak, és a többi auto-targetelős társának. Én, személy szerint támogatom a Blizzard "kevesebb autamatizálás-több emberi tényező" irányú törekvéseit, de jelen pillanatban még nem látom, hogyan fog majd működni a decurse-ölés a gyakorlatban, a kis kedvenc nélkül. Ha Shazzrahnál, vagy teszemazt Lucifronnál egyesével kell majd minden targetünket kijelölni, bizony nem kevés wipeban lesz majd részünk. Persze gondolom a wowos társadalom erre is kitalált már valami megoldást, de jómagam nem szeretek ennyire belefolyni a számomra csupán háttérinformációkba, úgyhogy nincs mit tenni: Majd meglátjuk. Különben is, mikor lesz már 13 óra?

No comments: