Saturday, May 19, 2007

Az emberi ostobaság csúcsa

Az egyszeri jewelcrafter megérkezik az aukciós ház elé. Úgy dönt, ma hatalmasat kaszál. A kiváló biznisz reményében 4 Jagged Talasite-ot készít. Ám mivel nagyon okos, a kövek AH-ba helyezése előtt, lecsekkolja, mit alkotott a konkurencia. A Jagged Talasite –search kombó után érdekes kép tárul a szeme elé. Jelenleg 6, az övéhez hasonló kövecske van bepakolva, mégpedig a következő megoszlásban.

- 2db Jagged Talasite 62 goldos buyouttal Kővágő János felajánlásából

- 3db Jagged Talasite 61-essel - Gyémántcsiszoló Pista keze munkája

- 1db Jagged Talasite 60g 50s kivásárlási árral, készítette: Ékszeres Márta

Továbbra is roppant leleményes barátunk leszűri a tanulságot. Ezek itt előttem sorra jöttek egymás után, s mindig az előző alá licitálva pakolták be gemjeiket. Hősünk ezt persze nem hagyhatja annyiban. A sorba beállva, még lejjebb viszi az árat, majd megelégedve távozik. Elégedettségre természetesen kiváló oka van, remek üzletet csinált. Minden egyes Talasite-ját 40 g-ért tette be. Ezzel nem csak magát fosztotta meg, négyszer 20 gold haszontól, hanem összes sorstársa üzletét is tönkretette. A barom!

Őszintén mondja már meg valaki, mi visz rá embereket ekkora ökörségre. Jómagam abszolút toleráns vagyok wowwer társaimmal szemben. Még sosem hagytam ott PUG-ot egy-egy ember bénázása miatt. (Pedig isten lássa lelkem, lett volna rá okom. Nem is egyszer.) Még a pofátlan kéregetők, vagy a tuskó módon portalért rinyáló emberek sem tudnak kihozni a sodromból. De az ilyen méretű ostobaság igencsak tud fájni. Azt hinné az ember, ha valaki képes arra, hogy használja az AH-t, talán egy zsenge fejszámolás sem kéne, hogy gondot okozzon neki. Na melyik a több? A 60 vagy a 40? (Igaz lehet, hogy csak őskori 576 Kbyte olvasóval van dolgunk. Ott cirka egy évig ment a vita arról, melyik a nagyobb szám, a 4 vagy a 6. Remélem valaki emlékszik még erre.) Tudom, kicsit nevetségesen hangzik ez a sírás az én számból, hiszen több mint 15k goldot költöttem már a TBC megjelenése óta, de az igazat megvallva nem a saját veszteségem fáj igazán. Nyomorult hősünk jövője aggaszt. Bár valószínűleg fölöslegesen. Hiszen régóta tudjuk már: Boldogak a lelki szegények!

1 comment:

Anonymous said...

megoldás: megvenni azt ami a tied alatt van, és visszatenni drágábban.