Sunday, September 03, 2006

Ruins of Ahn'Qiraj 01/02/03 - Bogaras bogarak

A múlt heti AQ látogatásunk után nagyon vártam már, hogy ismét visszatérjünk a bogarak közé, ám ezúttal sajnos semmi nem úgy sült el, mint legutóbb. Az elmúlt kedden remekül haladtunk, viszonylag könnyedén túljutottunk Rajaxxon, és seregén, majd Buru is megadta magát - ha jól emlékszem második próbálkozásra -, s ráadásként még Moam ellen is volt néhány bíztató(?) kísérletünk. Ennek következtében, talán joggal várhattuk magunktól, hogy ezt a teljesítményt e héten is megismételjük, de ez több okból kifolyólag, még három nap alatt sem sikerült.
Az első nap elején még minden rendben ment, Kurinnaxszal semmi különös problémánk nem akadt, leszámítva azt, hogy mikor a pull előtt próbáltuk körbevenni, nekem sikerült, egy kicsit túl közel férkőznöm hozzá, melynek az lett a következménye, hogy a halottak tökéletes rezignáltságával követhettem végig, ahogy a társaim nélkülem is biztos kézzel intézik el a jobbra sorsa érdemes skorpiót. (Stupi me!) Szóval, az első boss szimpla ügy volt, de aztán Rajaxxhoz érkezvén kezdődtek a bonyodalmak. Az első harcunkat viszonylag hamar elszúrtuk, leginkább annak következtében, hogy aznap este szokatlanul sokan D/C-ztek, és sajna nem volt elég warrior aki tankolta volna, az addokat, sem healer, aki gyógyította volna a jónépet. De itt még nem tudtuk, hogy milyen komoly, a baj, hiszen a "diszkózók" hamar visszatértek, és gondoltuk, hogy velük kiegészülve simán lemegy majd az event. Nos, tévedtünk. Ám ezúttal nem magunkban, vagy az internet ördögében kellett a hibát keresnünk, hanem a drágalátos blizzardban. Ugyanis innentől kezdve bugos volt a harc. Többszöri próbálkozás után is ugyanaz a hiba jelentkezett. Ha jól emlékszem, az ellenség negyedik vagy ötödik hulláma után egyszercsak abbamaradt a támadás, és out of combat kerültünk. Ez első hallásra igen jónak hangozhat, ám valójában csak szívtunk vele, ugyanis hiába éleszhettük fel a holtjainkat, illetve szedhettük rendbe magunkat, a pull után, még lement egy wave, de aztán akárhogy is csináltuk mindig kettő következett. És hiába az NPC-k és a gyógyító buffjük, nem volt esélyünk, hogy egyszerre két hullámmal is végezzünk. Így hát nyugovóra tértünk, és reménykedtünk, hogy másnapra a bug megszűnik.
Másnap a következő kép fogadott minket:
Jól láthatóan nincsen ott egy árva mob sem Rajaxxon kívül, de a helyzet ezúttal is csalóka. Ugyanis NPC-k sem voltak. Nélkülük aztán megintcsak wipe lett természetesen. Tankjaink nem tudták rendesen kezelni a szitut, vagy netán mi reagáltunk későn a stop dps parancsra, mindenesetre Rajaxx az összes aoe knockbackje után kichargolt vkire, és így szép lassan leszedegette a cspatunkat. Ha jól emlékszem, háromszor próbáltuk meg, mielőtt tovább álltunk.
Így érkeztünk Buruhoz. Őt, mint már említettem múlt héten könnyen elintéztünk, ám ezúttal sehogysem sikerült. Két estén keresztül próbálkoztunk vele (közben másnap ismét volt egy reménytelen Rajaxx try), de egyszerűen sehogy sem akart összejönni. Bár itt is találkoztunk buggal - a dombról lefelé jövet beakadt, majd rövid evade státusz után kireszkózott ráadásul úgy, hogy harcban maradtunk - a problémát igazán mégsem ez jelentette. Valójában nem is tudom, mi volt a gond. Mindent ugyanúgy csináltunk, mint legutóbb, de a második fázist mégsem bírtuk túlélni. Nem tudom, hogy a DPS volt kevesebb, vagy a gyógyítás, mindenesetre igazán jó próbálkozásunk nem is igen akadt. A legjobb esetben asszem 6%-ra vittük le a fiút. (vagy lányt) Remélhetőleg azonban jövő hétre összekapjuk magunkat, és simán kivégezzük. Pusztulnia kell!

No comments: